Personatges - Aigües Encantades

Personatges - Aigües Encantades


Personatges principals:

  • Cecília (protagonista)
  • Vergés (mestre)
No es mostra a favor de la tradició però tampoc en contra, és un personatge conformista, al qual li sembla poètic i commovedor el fet que la gent del poble pregui i pelegrini però no s’endinsa dins el pensament del poble. A més, per Vergés la natura és “com una mare que de vegades és tractada amb desamor”

  • Pere Amat (pare de Cecília)
Representa el cacic del poble. És autoritari, violent i s’intenta imposar sempre sobre la seva filla, intenta imposar-li la religió, cosa que no funciona. És un dels personatges que està més en contra de les idees del foraster, ja que és molt religiós.

  • Juliana (dona d'Amat i mare de Cecília)
No es mostra tan violenta com el seu marit, i intenta entendre a la seva filla. Tot i això, les seves idees han set sempre molt religioses, i acaba posant-se del costat de l’Amat. Així com l’Amat es mostra més agressiu, la Juliana és molt més pacifica i benvolent.

  • Mossèn Gregori (el Rector)
El Mossèn Gregori és respectat per tothom, el que diu i el que fa ell és el que fa tot el poble. Estarà en contra de les idees del Foraster, i li demanarà que marxi del poble. No obstant això, a diferència de l’Amat i de la resta del poble, no es mostrarà tan violent ver el Foraster.

  • Foraster
És el personatge que rebutja la tradició i la ignorància i que per aquest motiu vol fer al poble reaccionar, a fer-los obrir els ulls a la realitat eu el poble només fa cas de la llegenda de les aigües de la Verge i d’idees que no són veritat, la qual cosa no porta enlloc. La seva posició davant la natura és que la secada obeeix a causes naturals o han de buscar, per tant, el remei per medis naturals i que només pot tractar la natura qui sap entendre-la i estimar-la.



Personatges secundaris:

  • Joan Gatell
És el batlle del poble, està molt lligat a Pere Amat i al Mossèn, però és un dels pocs que es preocupen i escolten al Foraster, es mostra molt interessat en el que diu el Foraster respecte als Gorgs de la Verge.

  • Trinitat 
És la dona del Batlle, en tot moment dóna suport a Pere Amat respecte a les decisions i els comentaris que fa sobre la seva filla, fins i tot a vegades arriba a contradir les opinions i fets del seu marit Joan perquè estan en contra del pensament tradicionalista del poble.

  • Senyor Vicenç
És el veterinari del poble, aquest home és molt apreciat per Romanill, ja que el considera com un savi perquè té llibres i un gran nivell cultural. El senyor Vicenç està a favor de la teoria del foraster però no aconsegueix fer entendre al poble que utilitzar els gorgs és una bona idea.

  • Bartomeu
Era un jornaler que es guanyava el pa de la seva pròpia suor, estava totalment en contra de Manso perquè aquest era molt avariciós i molt ric.

  • Manso
És un jornaler. En un principi vol escoltar al foraster però acaba tornat a les seves idees del principi. Aquest home és carlista només perquè tota la seva família ho ha set sempre.

  • Romanill
No donava molt suport a les idees catòliques i recolzava el que deia el foraster, aquest era pastor d'ovelles.

  • Bràulia
És la dona del pastor. No estava d’acord amb el seu marit, ja que ella tenia creences religioses.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Personatges - Feliçment, jo sóc una dona

Elements modernistes - Aigües Encantades