Gènesi de l'obra Solitud i el gènere rural - Victor Català


Gènesi de l'obra Solitud i el gènere rural 




Revista/ editorial "Joventut"

L'obra de Victor Català, Solitud, va ser publicada en fulletons de vuit pàgines setmanals a la revista Joventut des del 19 de març de 1904 fins al 20 d'abril de 1905, tot i que el capítol final està datat el febrer de 1905. Els fulletons, relligats i amb una coberta dissenyada per Josep Triadó, conformen la primera edició, posada a la venda l'agost de 1905. Segons ella.



El fet de publicar-ho per entregues va ser una mala idea, donat que en quant escrivia els capítols els havia de lliurar a la impremta, i no podia ni tan sols rellegir-los.


Etapa "ruralista" de Victor Català (1901-1907)




Victor Català va tenir una etapa on centrava les seves obres en aquest nou corrent literari, el ruralisme. Consistia en l'admiració i el recalcament del paisatge que envolta els personatges, de la natura.


Solitud, per una banda, es va publicar entre el 1904 i el 1905, i l'autora, amb gran destresa i poder descriptiu, va situar al lector en un escenari inquietant, la muntanya, que comparteix el protagonisme amb el personatge de Mila. Es tracta d'una novel·la simbòlica que fuig del realisme descriptiu i selecciona elements de la realitat per transformar-los en símbols. Drames rurals, d'altra banda, es va publicar l'any 1902 i també es tracta d'una novel·la ruralista.



Gènere: drama rural

Presenta una nova forma d'enfocar la ruralia, que trenca amb la visió idíl·lica del segle XIX. El ruralisme amb Victor Català mostra el camp i la terra representant l'ànima d'un país, que conforten l'esperit dels qui hi viuen i en determina la forma de ser. El món rural apareix focalitzat des d'un vessant totalment fosc i tràgic, primari.


Resultat d'imatges de naturalisme









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Personatges - Feliçment, jo sóc una dona

Elements modernistes - Aigües Encantades

Personatges - Aigües Encantades