La poesia del període precedent - Noucentisme i Postsimbolisme

La poesia del període precedent: Joan Maragall i l’Escola Mallorquina 

La poesia modernista va ser la poesia del període precedent al de Josep Carner. Aquesta poesia recull la influència de diferents corrents romàntics europeus de la segona meitat del segle XIX: Pre-rafaelitisme, Simbolisme i Decadentisme. 

Resultat d'imatges de joan maragall
Joan Maragall

Destaca com a poeta Joan Maragall, qui es caracteritzava per la seva concepció romàntica en la poesia, la seva espontaneïtat i emoció pura, com també la seva sinceritat i el fet que els seus poemes no són revistats. 

El poeta diu les coses tal com les sent, i la poesia popular de Maragall esdevé l’escola suprema.
També trobem l’Escola Mallorquina, que opta per retornar al classicisme i per la recerca de les arrels nacionals. Té un rigor formal i busca el perfeccionisme del vers. A més, en els seus poemes hi predomina el subjectivisme i l’òptica idealista, buscant l’equilibri. 

La diferència entre Maragall i l’Escola Mallorquina radica en què Joan Maragall és més partidari d’utilitzar l’espontaneïtat, en canvi els poetes de l’Escola Mallorquina rebutgen i prefereixen utilitzar l’arbitrisme. Per últim, els poetes de l’Escola Mallorquina valoraven la perfecció en la forma del poema, mentre que Maragall treia importància a la forma i valorava més la paraula viva.

Resultat d'imatges de escola mallorquina
L'escola Mallorquina


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Personatges - Feliçment, jo sóc una dona

Elements modernistes - Aigües Encantades

Personatges - Aigües Encantades